JOL Oudorperhout

 

Programma JOL 2020

Officieel persbericht SVA:

"Er zullen in Alkmaar helaas geen JOL timmerdorpen plaatsvinden in 2020.

De Stichting Vakantiebesteding Alkmaar (SVA) heeft dit besluit genomen op 3 mei 2020, na intensief en zorgvuldig overleg met de besturen van de JOL timmerdorpen en gemeente Alkmaar. De SVA is de overkoepelende stichting voor JOL Jeugdstad, JOL Koedijk, JOL Oudieplas, Jol Hoefplan, JOL Oudorperhout, JOL Rekerhout, JOL Bergerhof en JOL Speelstad.

Een JOL kenmerkt zich door een dagelijkse, massale fysieke bijeenkomst van kinderen, hun ouders en vrijwilligers van de JOL in de zomervakantie. Door de actuele omstandigheden met het coronavirus, zien wij op dit moment geen mogelijkheden om een JOL op een verantwoorde wijze te organiseren. Wij vinden dit met al onze vrijwilligers heel jammer. We gaan proberen op een alternatieve (online) manier leuk kinderactiviteiten aan te bieden. Hou daarom deze zomer de website van je favoriete JOL (zie www.jolalkmaar.nl) in de gaten!"


Extra informatie

Voorinschrijvingen
Het is handig om tijdens de voorinschrijvingen langs te komen om het formulier in te vullen en een paspoort te krijgen. Als je dit eerder gedaan heb kan je op de JOL dagen sneller het veld op en spelen. U kunt ons ook helpen door het formulier zelf te downloaden en in te vullen zodat dat niet meer op het veld gedaan hoeft te worden. U kunt het formulier op deze pagina vinden en downloaden.

Programma einde
Wij vragen de ouders om iets voor het eind van het programma aanwezig te zijn om hun kind op te halen. Wij sturen kinderen liever niet alleen de straat op.

Tussen-de-middag
Op normale dagen gaan de kinderen tussen-de-middag even naar huis om wat te eten, drinken en uit te rusten. De leiding kan dan ook even rusten en bijtanken voor een actieve middag.

Op afwijkende dagen zoals de speciale dag kan het zijn dat de kinderen op het veld blijven eten. Als de kinderen de hele dag op het veld blijven vragen wij de ouders om uw kind een lunchpakket mee te geven. Dit staat altijd vermeld in het programma.

Ouder-timmer-avond
Deze avond kun je iedereen meenemen om te helpen met je hut. Pappa en mamma, broer en zus, opa en oma zijn allemaal welkom. Aan het einde van de avond dagen we de kinderen en de gasten uit om een potje te touwtrekken. Moge de sterkste winnen!

Bonte avond
Tijdens de bonte avond houden wij een talentenshow waar iedereen aan mee kan doen. Je kunt zingen, dansen, goochelen, een toneelstuk houden, een cabaret show geven of iets heel anders! Tijdens de JOL kun je jezelf of je groep opgeven bij de keukentent.

Activiteiten buiten het veld
Soms is er een activiteit buiten het veld. Dit staat altijd vermeld in het programma. De kinderen dienen dan naar de aangegeven locatie gebracht te worden en daar ook weer opgehaald te worden. Er zijn altijd een paar vrijwilligers op het JOL veld om eventuele verstekelingen de goede kant op te wijzen.